توصيه هايي براي يك آشپزي سالم

جزوات,دانلود,ارشد,جزوه,كارشناسي,هاي,سوالات,نور,رايگان,دكتري,براي,پيام,كنكور,كتاب,دانشگاه,جزوات دانلود,جزوات ارشد,ارشد جزوه,ارشد جزوه كارشناسي,ارشد جزوه هاي,ارشد سوالات كارشناسي, جزوه كارشناسي,دانلود رايگان,مطالب آموزشي,آموزش,دانلود كنكور,كنكور,تضميني,دانلود پروژه,دانلود كارآموزي,دانلود رايگان فايل,دانلود آموزش,دانلود تحقيق,دانلود كتاب,تحقيق دانشگاهي,تحقيق مدرسه,عنوان تحقيق,فروش تحقيق,دانلود مقاله,سرمقاله,عنوان مقاله,مقاله تحقيق,مقاله دانشگاهي ,كامپيوتر,حقوق,جغرافيا,طرح توجيهي,دانلود طرح دانشگاهي,دانلود پروپازال,پاسخنامه,دانلود سوالات استخدامي,كشور,ايران,دانشگاه,صنعت,توسعه,تحقيق,جزوه ,دالنود, پروژهاقتصاد, بهترين سايت مقاله, تحقيق آماده, تحقيق حسابداري تحقيق, رايگان, تحقيق رشته حسابداري, ,جزوه دانلود رايگان ,دانلود رمان جديد ,دانلود كتاب, دانلود ,كتاب الكترونيكي دانلود, كتاب اموزشي دانلود ,كتاب جديد دانلود كتاب هاي الكترونيكي دانلود, كتاب پي دي اف, رايگان ,زندگي نامه, زندگي نامه افراد مشهور ,زندگي نامه ايرانيان, زندگي نامه دانشمندان ,زندگي نامه شخصيت هاي ايراني سايت مقاله,, مديريت, مرجع مقاله ,مقالات ,مقالات انگليسي, مقالات انگليسي همراه با ترجمه, ,مقالات دانشگاهي ,مقالات رايگان مقالات علمي,, مقاله ,مقاله,doc, مقاله آماده ,مقاله حسابداري پروژه, پروژه حسابداري, پروژه هاي رايگان ,پروژه هاي رشته كامپيوتر , دانشجويي,• proje ,project, projects, proje daneshjoie, projeha, ,projekar projes , اسكريپت ,برنامه ,برنامه نويسي دانلود ,دانلود برنامه دانلود رايگان ,دانلود سورس, دانلود سورس برنامه ,دانلود سورس پروژه ,دانلود مقاله دانلود, نرم افزار دانلود پايان نامه, دانلود پروژه دانلود پروژه دانشجويي, دانلود پروژه هاي برنامه نويسي, ,دانلود پروژه كارآفريني, دانلود كتاب زبان سي پلاس پلاس سورس سورس پروژه ويژوال بيسيك پروژه, پروژه دانشجويي پروژه دانشجويي, پروژه دانشجويي رايگان,پروژه رايگان پروژه ها پروژه هاي دانشجويي پروژه كار

پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۰۳

توصيه هايي براي يك آشپزي سالم

آشپزي سالم ساده‌ترين روش ممكن براي سالم زندگي كردن و از دوا و دكتر دور ماندن است.

به گزارش سلامت نيوز به نقل از همشهري ؛ اول از همه بهتر است بپذيريم كه آشپزي هنر است و افرادي كه اين هنر را به خوبي مي‌دانند خدمت زيادي به سلامتي خود و اطرافيانشان مي‌كنند. آشپزي سالم ساده‌ترين روش ممكن براي اين است كه سالم زندگي كنيد و از دوا و دكتر دور بمانيد.

از اين گذشته تهيه‌ي غذاهاي خوشمزه و سالم لذت زندگي را نيز بيشتر مي‌كند. البته منظورمان اين نيست كه حتماً بايد يك سرآشپز حرفه اي باشيد. همين كه مواد غذايي را بشناسيد و به بهترين و سالم‌ترين وجه از آن‌ها استفاده كنيد يك آشپز حرفه اي به حساب مي‌آييد.

بهتر است آشپزخانه‌تان پر از مواد غذايي سالم مانند ميوه، سبزيجات، دانه‌هاي كامل باشد. در عين حال تا جايي كه مي‌توانيد سس‌هاي چرب و روغن‌هاي ناسالم و غيره را از حوزه‌ي امپراتوري خود دور كنيد.۱۰ توصيه براي آشپزي سالم‌تر برايتان داريم. با ما همراه باشيد.


۱- در انتخاب روغن‌ها دقت كنيد

بايد بدانيد كه همه‌ي روغن‌ها و چربي‌ها مضر نيستند. اگر مي‌خواهيد از روغن‌هاي سالم براي آشپزي استفاده كنيد بايد به سمت چربي‌هاي اشباع نشده مانند روغن زيتون برويد.بهتر است تا جايي كه مي‌توانيد دور چربي‌هاي اشباع شده مانند كره را خط بكشيد. توجه داشته باشيد كه حتي از روغن‌هاي سالم هم با احتياط استفاده كنيد. منظورمان اين است كه در مصرف آن‌ها زياده‌روي نكنيد. به خاطر اينكه روغن‌ها در حالت كلي پركالري هستند و مصرف بيش از اندازه‌ي آن‌ها باعث چاقي خواهد شد.

۲- مواد غذايي طبيعي غير فراوري شده را در الويت قرار دهيد

به جاي خريد محصولات غذايي فراوري شده و صنعتي از مواد غذايي طبيعي استفاده كنيد. دانه هاي كامل مانند برنج قهوه اي و بلغور سالم‌تر بوده و حاوي فيبر، ويتامين B، منيزيم، زينك و مواد مغذي مورد نياز بدن هستند كه سلامتي شما را تضمين مي‌كنند.

۳- آشپزي سالم با ميوه و سبزيجات ممكن مي‌شود

متأسفانه در دنياي صنعتي و شلوغ امروز بيشتر مردم به اندازه‌ي كافي ميوه و سبزيجات نمي‌خورند. سعي كنيد روزانه بين ۵ تا ۱۳ ميوه و سبزيجات مختلف استفاده كنيد. ميوه و سبزيجات رنگي را در الويت قرار دهيد. به خاطر اين كه حاوي آنتي‌اكسيدان‌ها و ويتامين‌هاي بيشتري هستند.

۴- گوشت قرمز همه كاره‌ي آشپزخانه نيست

گوشت قرمز منبع فوق‌العاده‌ي پروتئين محسوب مي‌شود اما در عين حال منبع چربي‌هاي اشباع شده نيز مي‌باشد. بعضي‌ها تصور مي‌كنند كه طعم غذا به گوشت است و اصلاً نمي‌شود بدون آن آشپزي كرد. منظورمان اين نيست كه گوشت قرمز را از برنامه‌ي غذايي‌تان حذف كنيد اما سعي كنيد ميزان مصرف آن را كاهش دهيد. گوشت بايد بدون چربي و پوست باشد. سعي كنيد بيشتر از ماهي و گوشت مرغ آن هم بدون پوست در تهيه‌ي غذاهايتان استفاده كنيد. داخل بشقاب‌ها و ديس‌هاي غذا فضاي كمي را به گوشت اختصاص داده و فضاي بيشتري را به سبزيجات و دانه‌هاي كامل بدهيد.

۵- براي آشپزي سالم‌تر از لبنيات كم چرب استفاده كنيد

محصولات لبني مختلف مانند شير، خامه و ماست منبع فوق‌العاده‌ي كلسيم هستند. بهترين راه اين است كه از محصولات لبني كم چرب و يا حتي بدون چربي استفاده كنيد تا ميزان دريافت چربي‌هاي اشباع شده كاهش پيدا كند.

۶- به ميزان غذايي كه براي خود و ديگران مي‌كشيد دقت كنيد

همه‌ي افرادي كه دغدغه‌ي خوش اندامي دارند هميشه به دنبال روش معجزه آسايي مي‌گردند كه در يك چشم به هم زدن آن‌ها را به اندام ايده‌آل خود برساند. يكي از روش‌هاي لاغري كاهش تدريجي ميزان كالري‌هاي دريافتي است. براي اين كار بهترين روش اين است كه موقع سرو غذا ميزان غذايي كه براي خود و يا ديگران مي‌كشيد را كاهش دهيد. آن هم نه به يك باره بلكه به صورت تدريجي.

۷- در مصرف مواد غذايي شيرين زياده‌روي نكنيد

قند از هر نوعي كه باشد چه قند سفيد، شكر قهوه اي، عسل، شربت افرا، شربت ذرت و غيره به غذاهاي شما كالري اضافه مي‌كند.قندهاي تصفيه شده و سفيد، آب‌نبات‌ها، قندهاي موجود در نوشابه‌ها و غيره بيشترين ميزان كالري را به شما تحميل مي‌كنند. سعي كنيد از مصرف زياد اين قندها بپرهيزيد و در مصرف مواد قندي طبيعي‌تر مانند عسل، شكر قهوه‌اي و غيره نيز احتياط كنيد.

۸- گوشه چشمي به نمكي كه به غذاها اضافه مي‌كنيد داشته باشيد

فرقي نمي‌كند كه فشار خونتان بالا باشد يا نه. بهتر است حواستان به ميزان نمكي كه مصرف مي‌كنيد باشد. زماني كه آشپزي مي‌كنيد نمكدان را داخل غذاهايتان خالي نكنيد. ميزان نمكي كه بايد در طول روز مصرف كنيم كمتر از ۲٫۳ گرم است يعني معادل حدود يك قاشق چاي‌خوري در روز. اين ميزان يادتان باشد و از اين به بعد خودتان حساب و كتاب كنيد چقدر نمك براي آشپزي لازم داريد.

۹- به طعم غذاهايتان اهميت بدهيد

شايد با خودتان مي‌گوييد غذايي كه كره، گوشت، نمك و روغن اساسي نداشته باشد كه ديگر غذا نيست و طعم ندارد. اما بايد بدانيد كه به راحتي مي‌توانيد با استفاده از سبزيجات معطر، ادويه ها و سبزيجات ديگر طعم دلچسبي به غذاهايتان بدهيد. جعفري، گشنيز، نعنا، زعفران، فلفل، دارچين و غيره را دريابيد و ببينيد چه غذاهاي خوش طعمي سر ميز مي‌آوريد.

۱۰- از غذايي كه مي‌خوريد لذت ببريد

براي آشپزي وقت بگذاريد و آگاهانه يعني با شناخت مواد غذايي مختلف و ارزش غذايي آن‌ها غذا درست كنيد. در اين صورت هم از آشپزي لذت مي‌بريد و هم از غذايي كه با آگاهي تهيه كرده‌ايد. غذا خوردن يك كار مكانيكي و صرفاً تأمين نيازهاي بدن نيست. لذت غذا خوردن در كنار هم بودن است. از غذايي كه مي‌خوريد لذت ببريد و به خودتان آفرين بگوييد.



تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد