جمعه ۰۸ خرداد ۹۴ ۱۷:۱۸
غذايي بسيار خوشمزه
نكات مهم
بزقرمه اصيل همانطور كه از اسمش پيداست با گوشت قرمه درست ميشه. (قرمه بز) اما با گوشت گوسفند هم درست مي كنند !
بعضي ها آبگوشت درست مي كنند و كشك و سير و نعناداغ ميريزن داخلش.
بعضي ها بدون نخود درست مي كنند. يعني اصلش گوشت و سير و پياز فراوون با كشك است. (ولي با نخود بهتره)
بعضي ها نعنا داغ هم استفاده نمي كنند ولي خوشمزگيش به سيرداغ و نعنا داغش است.
بعضي ها معمولاً براي ماندگاري بيشتر بوي سير در غذا كمي مانده به برداشتن غذا آن را داخلش مي ريزند
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
كشك ساييده ....................... 3 پيمانه
گوشت سر دست و ماهيچه پرچربي بزغاله ....................... 1 كيلو
نخود نيم كوب ....................... 2 پيمانه
سير كوبيده ....................... 1 بوته
سير داغ .......................به ميزان لازم
نعنا داغ ....................... به ميزان لازم
زعفران حل شده ....................... 1 قاشق غذاخوري
پياز ساطوري ....................... 5-6 عدد
نمك، فلفل و زردچوبه ....................... به ميزان لازم
روغن ....................... به ميزان لازم
طرز تهيه:
گوشت و پياز و نخود را با دو ليتر آب روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد.
سپس حرارت را ملايم كنيد.
پس از دو ساعت، (يا هر زمان كه گوشت و نخود پخته شد) كشك را به همراه سير نيم كوب، زردچوبه و كمي نمك و فلفل به مخلوط فوق اضافه نماييد.
در ديگ را نيمه باز بگذاريد و شعله را بسيار كم كنيد تا غذا كم كم جوش بزند و آب آن لعاب دار و غليظ شود.
در پايان بزقرمه را در ظرف كشيده و روي آن را با سير داغ، نعناداغ و محلول زعفران تزئين نماييد.
بزقرمه را هم مي توانيد با نان بخوريد و هم به صورت خورش در كنار برنج ميل كنيد.
شما به جاي گوشت بزغاله، مي توانيد از گوشت هاي قرمز ديگر نيز استفاده كنيد.
گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز، بسيار لطيف و خوشمزه است. لذا در تهيه اين غذا از گوشت بزغاله استفاده مي شود و بزقرمه يعني قرمه ي بزغاله.

نكات مهم
بزقرمه اصيل همانطور كه از اسمش پيداست با گوشت قرمه درست ميشه. (قرمه بز) اما با گوشت گوسفند هم درست مي كنند !
بعضي ها آبگوشت درست مي كنند و كشك و سير و نعناداغ ميريزن داخلش.
بعضي ها بدون نخود درست مي كنند. يعني اصلش گوشت و سير و پياز فراوون با كشك است. (ولي با نخود بهتره)
بعضي ها نعنا داغ هم استفاده نمي كنند ولي خوشمزگيش به سيرداغ و نعنا داغش است.
بعضي ها معمولاً براي ماندگاري بيشتر بوي سير در غذا كمي مانده به برداشتن غذا آن را داخلش مي ريزند
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
كشك ساييده ....................... 3 پيمانه
گوشت سر دست و ماهيچه پرچربي بزغاله ....................... 1 كيلو
نخود نيم كوب ....................... 2 پيمانه
سير كوبيده ....................... 1 بوته
سير داغ .......................به ميزان لازم
نعنا داغ ....................... به ميزان لازم
زعفران حل شده ....................... 1 قاشق غذاخوري
پياز ساطوري ....................... 5-6 عدد
نمك، فلفل و زردچوبه ....................... به ميزان لازم
روغن ....................... به ميزان لازم
طرز تهيه:
گوشت و پياز و نخود را با دو ليتر آب روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد.
سپس حرارت را ملايم كنيد.
پس از دو ساعت، (يا هر زمان كه گوشت و نخود پخته شد) كشك را به همراه سير نيم كوب، زردچوبه و كمي نمك و فلفل به مخلوط فوق اضافه نماييد.
در ديگ را نيمه باز بگذاريد و شعله را بسيار كم كنيد تا غذا كم كم جوش بزند و آب آن لعاب دار و غليظ شود.
در پايان بزقرمه را در ظرف كشيده و روي آن را با سير داغ، نعناداغ و محلول زعفران تزئين نماييد.
بزقرمه را هم مي توانيد با نان بخوريد و هم به صورت خورش در كنار برنج ميل كنيد.
شما به جاي گوشت بزغاله، مي توانيد از گوشت هاي قرمز ديگر نيز استفاده كنيد.
گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز، بسيار لطيف و خوشمزه است. لذا در تهيه اين غذا از گوشت بزغاله استفاده مي شود و بزقرمه يعني قرمه ي بزغاله.
- ۱۱۳ بازديد
- ۰ نظر