سلامت نيوز: تاريخ انقضا بر روي بستهبندي مواد غذايي درج شده و به اين وسيله مصرف كننده از تاريخ توليد و انقضا محصول مطلع ميشود. مصرف برخي مواد غذايي بعد از تاريخ انقضا موجب افزايش خطر ابتلا به بيماريها ميشود.

به گزارش سلامت نيوز به نقل از ايسنا، محققان استراليايي اظهار كردند: برخي مواد غذايي نبايد حتي يك روز بعد از انقضا مصرف شوند. اين مواد غذايي به شرح ذيل است:
سبزيهاي بستهبندي و خردشده:
---------------------------------------
اين مواد بعد از تاريخ انقضا مكان مناسبي براي رشد باكتريهاي عفونتزا هستند.
توت تازه:
---------------
شستن كامل توت بعد از خريد بسيار بااهميت است. توت مكان مناسبي براي
انگلهاست و موجب اسهال در انسان ميشود. اگر تاريخ مصرف آن به پايان رسيده
و حالت خرابي دارد حتما از مصرف آن خودداري كنيد.
گوشت بستهبندي شده:
--------------------------------------
با به پايان رسيدن تاريخ مصرف گوشت باكتري ليستريا در آن رشد كرده هر چند
اين ماده غذايي در يخچال نگهداري شود. اگر رنگ گوشت تغيير كرد يا بوي
نامطبوعي داشت هرگز آن را مصرف نكنيد.
تخم مرغ:
-------------------
مصرف تخم مرغ تاريخ گذشته نيز بسيار خطرناك است. باكتريها در پوسته تخم مرغ رشد كرده و موجب عفونت خواهند شد.
گوشت چرخكرده:
----------------------------
مصرف اين ماده غذايي تاريخ گذشته يا حتي پيش از اينكه تاريخ مصرف آن به
پايان برسد اگر در مكان مطلوب و طبق اصول بهداشتي نگهداري نشود نيز بسيار
خطرناك است.
پنير:
-----------
زمان انقضا پنيرهاي مختلف متفاوت است. بخصوص اگر پنير از شيرغيرپاستوريزه تهيه شده باشد موجب عفونت خواهد شد.
جوانهها:
-------------------
جوانهها براي رشد نياز به محيط گرم و مرطوب دارند. متاسفانه اين محيط
براي رشد بسياري از باكتريها مناسب است. به دليل اينكه اين مواد به صورت
خام مصرف ميشوند بهتر است بعد از پايان رسيدن زمان انقضا مصرف نشوند.
مرغ خام:
---------------------
به دليل خوب پخته نشدن مرغ باكتريهاي بسياري در آن رشد ميكنند. اگر مدت
مصرف آن به پايان برسد قطعا عفونت در بدن نيز حتي با پخته شدن آن افزايش
مييابد. مصرف مرغ تاريخ مصرف گذشته ارزش خطر كردن ندارد
- ۱۴۵ بازديد
- ۰ نظر