جمعه ۰۸ خرداد ۹۴ ۱۷:۲۰

گنجاندن پسته در رژيم غذايي ميتواند از خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي ـ عروقي و تنگ شدن شريانهاي قلبي به علت رسوبات خوني جلوگيري كند و كلسترول خون را نيز كاهش دهد.
تحقيقات جديد نشان ميدهد داوطلباني كه مدت يك ماه مرتبا 28 گرم پسته در روز مصرف كردهاند، ميزان كلسترول خون آنها 8 / 4 درصد كاهش يافتهاست.با مصرف پسته سطح كلسترول بد ليپوپروتئين با غلظت كم تا 11/6 درصد كاهش مييابد.
پژوهشها نشان ميدهد كه پسته، سطح كلسترول بد را در بدن كاهش ميدهد و در ضريب ليپوپروتئين هم تغييراتي مفيد صورت ميدهد. محققان ميگويند پسته داراي مقادير زيادي ماده گياهي ضداكسيدانت لوتئين است كه معمولا در سبزيجات پربرگ و تيره رنگ موجود است.
1- پسته در مقايسه با ديگر آجيل ها، مقدار كمي كالري دارد. بدون كلسترول مي باشد و داراي مقدار كمي چربي اشباع مي باشد. چربي يك منبع انرژي مي باشد و كمك به جذب ويتامين هاي A, E, D و K مي كند. پس پسته از آن جايي كه داراي چربي مي باشد، اين امر مهم را نيز انجام مي دهد.
2- يكي از بهترين منابع پروتئين گياهي مي باشد.
3- پودر پسته، درمان كننده دندان درد مي باشد.
4- پسته داراي مقدار زيادي فيبر مي باشد. فيبر به هضم مواد غذايي كمك مي كند، كلسترول و قند خون را تنظيم مي كند.
5- پسته در بين گروه آجيل ها، يكي از بهترين منابع پتاسيم مي باشد. پتاسيم 1 عدد پسته برابر پتاسيم 1 عدد پرتقال است. مقدار پتاسيم در 2 عدد پسته بيشتر از 1 عدد موز مي باشد. پتاسيم موجود در پسته، به تعادل مايعات بدن كمك مي كند، ضربان قلب را تنظيم مي كند و براي كاهش فشار خون نيز بسيار مفيد مي باشد.
6- همچنين داراي فسفر مي باشد و در ساخت استخوان ها و دندان ها شركت مي كند، جلوي خستگي و ضعف را مي گيرد و براي تقويت عضلات بدن مفيد مي باشد.
7- پسته، مقداري منيزيم نيز دارد كه منيزيم يكي از مهم ترين عناصر معدني براي تبديل غذا به انرژي مي باشد، ضربان قلب را تنظيم مي كند واز گرفتگي عضلات جلوگيري مي كند.
8- آهن در پسته، براي سرگيجه، خستگي، رنگ پريدگي و كم خوني مفيد است.
9- روي براي تقويت پوست، مو و ناخن بسيار مهم است.
10- پسته داراي ويتامين هاي B6 ، B1 و E مي باشد. ويتامين B6 كمك به سوخت و ساز پروتئين مي كند و در جذب مواد غذايي نيز نقش دارد. ويتامين B1 باعث افزايش انرژي، تقويت سلول هاي عصبي و متعادل كردن اشتها مي شود.
11- در بين آجيل ها، پسته داراي بيشترين آنتي اكسيدان مي باشد. همان طوركه مي دانيد ويتامين E جزو گروه آنتي اكسيدان ها مي باشد و تقويت سيستم ايمني بدن، سلامت چشم و جلوگيري از خستگي و استرس و نيز جلوگيري از تخريب سلول ها را بر عهده دارد.
12- پسته نيز مانند ديگر دانه ها، از بيماري هاي قلبي جلوگيري مي كند. به خاطر وجود چربي هاي غير اشباع، مي تواند مقدار كلسترول خون را پايين بياورد.
13- پسته باعث عملكرد درست مغز مي شود و شخص را آرام مي كند.
14- اين آجيل مي تواند جلوي پيشرفت بيماري هاي مزمن از قبيل سرطان را بگيرد.
15- مطالعات نشان داده است؛ پسته مي تواند مقدار كلسترول خوب خون(HDL) را بالا ببرد و درعين حال مقداركلسترول بد خون(LDL ) و تري گليسيريد را پايين بياورد.
16- پسته تغييري در فشار خون و افزايش وزن انجام نمي دهد. اما به خاطر كاري بالايي كه دارد، به عنوان يك ميان وعده پركالري شمرده مي شود و نبايد زياد مصرف شود.
براي كاهش نمك و چربي در رژيم غذايي، بايد از خوردن پسته بو داده و شور خودداري كنيد.
لازم به ذكر است كه، 28 گرم پسته، بيشتر از 10 درصد نياز بدن به فيبر غذايي، ويتامينB6، ويتامين B1، منيزيم و فسفر را تامين مي كند.
منبع:چاشنيك
- ۷۷ بازديد
- ۰ نظر