جمعه ۰۸ خرداد ۹۴ ۱۷:۲۰

مواد لازم
برنج ۳ پيمانه
ماهي قزل آلا درسته ۷۵۰ گرم
سبزي ۴۰۰ گرم
گوجه فرنگي ۲ عدد
رب گوجه فرنگي ۱ قاشق سوپخوري
گرد غوره ۵ قاشق سوپخوري
پياز خلالي ۱ عدد
سير ۳ تا ۴ حبه
نمك و فلفل و زردچوبه و ادويه و زعفران و روغن به ميزان لازم
طرز تهيه
ماهي رو از قبل بسته به ذائقه خودتون مزه دار كنيد.
پياز رو تفت بديد, كمي كه نرم شد, سير رو اضافه كنيد و با هم تفت بديد. گوجه فرنگي ريز شده رو اضافه كنيد و تفت بديد و وقتي آب گوجه كشيده شد, رب رو هم اضافه كنيد و تفت بديد. نمك و فلفل و زردچوبه و ادويه و كمي از پودر غوره رو اضافه كنيد. زعفران هم بزنيد و حرارت رو خاموش كنيد.
مواد رو توي شكم ماهي بريزيد و ماهي رو تفت بديد.
برنج رو آبكش كنيد و يك سوم از برنج رو با زعفران و بقيه رو با سبزي و بقيه پودر غوره مخلوط كنيد.
كف يك قالب مستطيل نچسب رو چرب كنيد و ماهي رو بذاريد, دور اون رو با برنج زعفراني بپوشونيد و بقيه برنج رو هم در قالب بريزيد و فشرده كنيد.
چند تكه كره روي برنج بذاريد و روي قالب رو با فويل بپوشونيد.
قالب رو در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دماي ۱۸۰ درجه به مدت ۱ ساعت بذاريد تا دم بياد و بعد اونو در ظرف مورد نظر برگردونيد و سرو كنيد.
***نكات
*سبزي شامل تره, جعفري, گشنيز و شويد به ميزان مساوي است!
*به جاي ماهي قزل آلا ميتونيد از هر ماهي ديگه اي هم استفاده كنيد.
*ماهي رو ميتونيد با كمي نمك و فلفل و ادويه ماهي و پودر سير و سركه مزه دار كنيد.
*در صورتي كه پودر غوره در دسترس نداشتيد, ميتونيد از پودر ليمو عماني هم استفاده كنيد.
*اگر خواستيد ماهي رو تفت بديد, در آرد سفيدي كه با نمك و فلفل و زردچوبه و ادويه و پودر سير مزه دار كرديد, بغلطونيد و سرخ كنيد تا پوست ماهي وا نره! فقط حواستون باشه, اون سمت ماهي كه قراره كف قالب قرار بگيره رو كمتر تفت بديد تا موقع پخت در فر, ماهي نسوزه!
منبع:هنر طباخي
- ۷۰ بازديد
- ۰ نظر