جمعه ۰۸ خرداد ۹۴ ۱۷:۲۰

پنير ها هم در روش تهيه و هم در روش نگهداري با هم متفاوتند، اما نكاتي كلي وجود دارد كه دانستن آن ها خالي از لطف نيست:
-بهترين روش براي بريدن پنيرهايي كه خرد مي شوند- مانند پنير ليقوان- استفاده از نخ دندان براي قطعه قطعه كردن آن است. در اين صورت پنير خرد نمي شود. استفاده از نخ معمولي هم ممكن است، اما ويژگي نخ دندان ضد عفوني بودن آن است
-اگر آب پنير نداريد، از دوغ يا ماست براي نگهداري پنير ليقوان استفاده كنيد. توجه داشته باشيد هرچه آب پنير شورتر باشد، پنير سفت تر و هر چه نمك آن كم تر باشد، پنير نرم تر مي شود.
-پنير فتا را به سرعت مصرف كنيد و در ظرف در بسته نگهداريد.براي نگهداري در زمان طولاني تر، با كمي روغن زيتون روي آن را بپوشانيد.نگهداري فتا در ظرف شيشه اي بهتر از ظرف پلاستيكي است و از بو گرفتن پنير جلوگيري مي كند.فتا قابل فريز كردن نيست مگر آنكه در پاي، تارت يا كيش استفاده شده باشد، چون بافت خود را از دست مي دهد.
-بهترين روش براي امتحان سلامت پنير بلوچيز، توجه به بافت غير كپكي آن است.اگر بخش هايي از بافت سفيد پنير به رنگ زرد، قهوه اي يا صورتي درآمده و بوي آمونياك به جاي بوي لبنيات مي دهد و به آساني له يا خرد مي شود، از خوردن آن اجتناب كنيد.
-پنير هاي سفت، نيمه سفت و نرم را در يخچال و در ظروف بدون هوا يا لاي كاغذ روغني بپيچيد.يكي از مشكلات نگهداري پنير آنست كه پنير بوي مواد داخل يخچال را به خود مي گيرد.
-اگر روي پنير ليقوان يا هر پنيري كه در آب نمك نگه مي داريد كپك زد، آن را دور نياندازيد.انداختن دو-سه حبه قند در آب پنير كپك ها را از پنير جدا كرده و به طرف خود مي كشد.
-اگر پنير كپك زده است، با يك چاقوي تميز قسمت كپك زده و باف تغيير شكل داده را جدا كرده و بقيه آن را مصرف كنيد، مگر آنكه بو و طعم آن عوض شده باشد.
- پنير هاي كهنه را ترجيحا با زيره سياه يا گردو سرو كنيد.
-مصرف زياد پنير، خصوصا پنير هاي شور يا كهنه براي افراد دچار لكنت زبان، آسم، بيماري هاي قلبي، فشار خون بالا و يبوست مزمن توصيه نمي شود.
-اگر عرق بدنتان بوي تندي دارد، كمتر پنير مصرف كنيد. اين توصيه شامل كساني كه مشكل سنگ كليه و مثانه دارند و يا دچار كمبود فسفر در بدن هستند نيز مي شود.
-مصرف پنير براي افرادي كه از ضعف بينايي و شنوايي، كم خوني، بي خوابي، و مرض قند رنج مي برند، مفيد است، اما به اندازه و ترجيحا كم نمك.
-برخلاف تصور، بهترين زمان مصرف پنير صبح نيست، چون باعث بي حالي و سستي مي شود. پنير خوراك بعد از ظهر و شب است.
- ۱۵۰ بازديد
- ۰ نظر