جمعه ۰۸ خرداد ۹۴ ۱۷:۲۱

لپه نصف پيمانه
برنج 1 پيمانه
عصاره زعفران اليت 1 عدد
تخم مرغ 3 عدد
گوشت چرخ كرده نيم كيلو
پياز 3-4 عدد
پيازچه 4 عدد
جعفري ساطوري شده 3 ق غ
مرزه ساطوري شده 2 ق غ
ترخون ساطوري شده 2 ق غ
روغن نصف پيمانه
آبليمو نصف پيمانه
رب گوجه فرنگي 2 ق غ
سير 2 حبه
آلو به ميزان لازم
زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه:
1 لپهها را بشوييد و با 2 ليوان آب و اندكي نمك روي شعله گاز قرار داده و اجازه دهيد به مدت نيم ساعت بجوشد، سپس آنها را آبكشي كنيد و كنار بگذاريد. برنج را نيز طبق روال هميشه دم و آن را نيم پخت كرده و آبكشي كنيد.
2 در اين حالت پياز را رنده كنيد و آن را با گوشت چرخ كرده و سبزيهاي ساطوري شده، لپه و برنج نيمه پخته مخلوط كنيد. تخممرغها و نمك و ادويه را متناسب با ذائقهتان به اين مخلوط اضافه نماييد و آن را خوب ورز دهيد، سپس 3 تا 4 پيازچهاي كه داريد را خرد و با روغن تفت دهيد و به آن ربگوجه، تعدادي آلو جنگلي و 2 ليوان آب اضافه كنيد و قابلمه را روي حرارت قرار دهيد. براي طعمدار شدن اين مايه ميتوانيد از ادويه، نمك و فلفل استفاده كنيد. اين مايه را تا حدي روي حرارت قرار دهيد كه غليظ و خوشمزه شود.
3 در اين مرحله دوباره سراغ مخلوط گوشت برويد و از آن گلولههاي كوچك درست كنيد و در وسط هر كدام از آنها يك آلو قرار دهيد.گلولهها را درون آب قابلمه بريزيد و اجازه دهيد خوب بپزند. در اين حالت در قابلمه را باز بگذاريد و نيم ساعت اجازه دهيد بجوشد. در آخرين مرحله عصاره زعفران اليت را كه قبلا در يك استكان آب حل كرده ايد به غذا اضافه كنيد و اجازه دهيد آب كوفته حسابي كم و غليظ شود.
- ۷۱ بازديد
- ۰ نظر