
بيشتر گياهان (سبزيها و ميوهها) به علت فيبر و اليافي كه دارند، باعث كاهش كلسترول و تريگليسريد خون ميشوند.
برخي ديگر از گياهان مانند خرفه و دانه كنگر فرنگي نيز تريگليسريد خون را
پايين ميآورند و مصرفشان در بسياري از كشورهاي دنيا شايع است ولي
متأسفانه در ايران استفاده از اين گياهان هنوز جا نيفتاده است. ميوه زيتون و
روغن آن هم كلسترول را كاهش ميدهند. مصرف برخي از روغنها نيز HDL
(كلسترول خوب) را بالا و LDL (كلسترول بد) را پايين ميآورد مانند روغن بادامزميني، هسته انگور، كنجد، ماهي و كتان. اين روغنها كلسترول و تريگليسريد خون را هم پايين ميآورند.
اگر بخواهيم 3 نوشيدني را نام ببريم كه هم فشارخون را پايين ميآورند و هم
كلسترول و تريگليسريد را بايد به آب گوجهفرنگي، آب انار و آبغوره
اشاره كنيم كه بهترين گزينهها هستند. اين 3 نوشيدني هم ميتوانند بين
وعدههاي غذايي و هم همراه غذا مصرف شوند. آلبالو، گيلاس، نارنج، ليموترش و
گريپفروت نيز از ميوههايي هستند كه مصرفشان هم به صورت آبميوه و هم
ميوه تازه چربي و كلسترول خون را كاهش ميدهد.
همچنين كدو حلوايي،
جعفري، پياز، جو، فلفل سبز، بادمجان و عدس نيز از جمله مواد غذايياي هستند
كه به كاهش تريگليسريد و كلسترول خون كمك ميكنند البته بايد دقت داشته
باشيد، اين گياهان بايد به مقدار متناسب مصرف شوند و روش طبخشان نيز مورد
توجه قرار گيرد.
فلفل سياه
فلفل سياه به دليل داشتن ماده «پپرين» كه موجب طعم تند فلفل ميشود، تشكيل سلولهاي جديد چربي را متوقف ميكند و خاصيت ضد چربي دارد. تحقيقات گذشته نشان ميدهد كه فلفل سياه علاوه برداشتن مزيتهاي بسيار بر سلامتي، ميزان چربي جريان خون را كاهش ميدهد.
خرفه
مصرف خرفه به صورت خام يا
پخته موجب كاهش چربي خون و رفع التهاب بدن ميشود در پزشكي طب سنتي ايران
از خرفه براي رفع لاغري، رفع تشنگي و تقويت كننده قواي جسماني استفاده
ميشود.
خرفه تصفيه كننده خون، تببر و مُدر «ادرارآور» است همچنين اين
گياه صفراآور، ضد اسكوربوت و كمبود ويتامين C است. صفوي ادامه داد: از
گياه دارويي خرفه ميتوان به صورت استعمال خارجي براي رفع سوختگي، رفع
ميخچه، رفع دمل و جوش استفاده كرد. وي بيان داشت: ميتوان از گياه تازه
خرفه به ميزان 5 تا صد گرم روزي سه بار استفاده كرد كه اثرات خوبي را بر
بدن ميگذارد.
- ۱۲۱ بازديد
- ۰ نظر